PB103478Dana 10.11.2017., djecu starije odgojne skupine Zvjezdice posjetili su policajac iz PP Đurđevac Marijan Domović i Petar Krešić iz HAK-a Đurđevac.

Tom prigodom djecu su upoznali o kretanju pješaka u prometu, o pravilnom kretanju u prometu po cesti, o pravilnom prelaženju ceste preko pješačkog prijelaza i izvan njega, o korištenju sigurnosnog pojasa i sigurnosne sjedalice prilikom vožnje te dužnosti vozača i pješaka.

Na kraju susreta svako dijete dobilo je brošuru „Autosjedalica uvijek i bez iznimke“.

PB023439Djeca odgojne skupine "Zvjezdice" obilježila su Svjetski  dan štednje posjetom Erste banci u Đurđevcu. Djelatnici banke ljubazno su nas dočekali i uveli u prostor poslovnice. Direktor filijale Đurđevac,  gospodin Vlado Lazar, razgovarao je s djecom o važnosti i načinima štednje.
Djeci je pokazao kako izgledaju novčanice drugih država, kako rade bankomat i  brojač novčanica te koji se sve poslovi rade u banci. Na odlasku, djeca su dobila slatkiše i poklon.

PA173359Igrama i aktivnostima brašnom, tijestom, jesenskim plodovima, prigodnim igrokazom,recitacijama i pjesmom obilježili smo Dane kruha i zahvalnosti za plodove zemlje.

 

 

 

PA183366Dana 18.10.2017. u Kalinovcu je vrlo svečano povodom blagdana "Lukova" i Dana Općine Kalinovac. No, toga dana obilježili smo i Dan kravate. Svaka je kravata obojena originalno i maštovito te smo se prisjetili kada i gdje je ona nastala. Kada smo ih izložili, nastalo je dvostruko veselje-zbog novih kravata i zbog odlaska s roditeljima na tradicionalno prošćenje.

 

image001Kada smo utvrdili na koje se sve načine ljudi mogu kretati i kako je najzdravije,  proveli smo 16.10.2017. nešto dulju šetnju  ulicama Kalinovca i na taj način obilježili Dan pješačenja. 

 

 

 

 

 

mrkvici

balončići

zvjezdice

 

Dinamikom

© 2016 Dječji vrtić Bubamara. Sva prava pridržana. Designed by Georg