P3032442Skupina Leptirići uključila su se u likovni natječaj Turističke zajednice Koprivničko - križevačke županije „ VOLIM PODRAVINU I PRIGORJE“. U razgovoru s odgojiteljima na temu: „Priroda – bogatstvo naše županije“, djeca su zaključila da su šume naše bogatstvo. Likovnom tehnikom kolaž djeca su izradila sliku pod nazivom „ CRNI JARKI – rezervat šumske vegetacije“.

P2232385Djeca i odgojitelji izradili su igru i obogatili kutić za razvoj predčitačkih i predmatematičkih vještina.

Igra pomaže djeci u usvajanju brojeva, slova, boja, oblika i u slaganju slagalica.

P2212380Nakon zaljubljenosti u našu skupinu dolaze dani maskiranja i plesa pod maskama. Kroz razne aktivnosti obilježili smo maškare.

P2022297U skupini Leptirići sve je u znaku ljubavi. Djeca i odgojiteljice razgovaraju na temu: „Što je ljubav za tebe, koga najviše voliš?“.

Tijekom mjeseca kroz razne likovne aktivnosti: licitarsko srce; zaljubljeni snjegovići; srca za našu sobu dnevnog boravka - djevojčica; izrada poklončića za naše mame, priče o ljubavi: „Album srca“, i „ Bubamara i skakavac“ djeca su obilježila Valentinovo – dan zaljubljenih.

P3082450Skupina Leptirići uz prigodne likovne, glazbene i spoznajne aktivnosti obilježila su godišnje doba „Zima“. Izradila su snjegoviće kojima su ukrasila sobu dnevnog boravka.

Prstićima i temperom oslikala su likovni rad na temu „Naše najljepše igre na snijegu“, škarama su naučila izrezivati „Pahulje“, te su pjevala pjesmice „ Vrapčić u zimi“ i „Zavičaj“ .

Djeca i odgojitelji kroz razne aktivnosti uče o zimi i po ćemu se razlikuje od ostalih godišnjih doba.

 

© 2016 Dječji vrtić Bubamara. Sva prava pridržana. Designed by Georg