naslovnaTijekom karnevalskog dana u skupini "Zečići" bilo je veselo i čarobno. Posjetili su nas razni likovi iz bajki i svijeta mašte. Dječji smjeh širio se našim vrtićem te je tako cijelog dana vladala radost i sreća. 

Odgojiteljice: Darija i Katica

 

naslovnaU okviru projekta "Istraživalačke aktivnosti putem osjetila" u mjesecu siječnju jaslička skupina "Zečići" posvetila je pozornost auditivnom osjetu ( sluh) i vestibularnom osjetu (kretanje i ravnoteža).

Slušali smo zvukove u našoj unutarnjoj i vanjskoj okolini. Stvarali smo zvuk pomoću dvije plastične kocke, s metalnim posuđem, zvečkama, drvenim štapićima, našim rukama po stolu.

Osluškivali smo kakav zvuk proizvode naše čizme hodajući po snijegu. Proveli smo igru osluškujući zvukove bočica napunjenih s različitim materijalima te pokušali pronaći dvije istozvučne bočice. Uočavali smo razliku u zvuku - prazna/puna bočica te tiho i glasno odzvanjanje. Svirali smo na gitari od gumica koje daju raznolike tonove te sa štapićima na raznim vrstama materijala.

Aktivnosti vestibularnog osjeta bile su: hodanje po spužvastim elementima koji se ljuljaju prilikom pritiska nogu; hodanje po kartonskim kutijama, drvenoj daščici; hodanje po plastičnom kolutu zalijepljenom na podu;

pregibanje tijela na ogradici krevetića; stoj na jednoj nozi - tko će dulje izdržati; vrtnja oko svoje osi te uspostavljanje ravnoteže tijela nakon prestanka vrtnje; hodanje "noga ispred noge", "noga do noge"; vožnja po cestovnom poligonu. 

Odgojiteljice Katica i Darija 

naslovnaZimske radosti "Zečići" su iskoristili na najbolji mogući način. Nakon proučavanja snijega svojim malim prstićima napravili su snježni pokrivač kojim su pokrili jedno malo usamljeno drvo. Najviše radosti i sreće izazvao je izlazak van gdje su se djeca igrala sa snijegom i uživala u zimskim radostima. 

Odgojiteljice: Darija i Katica

naslovnaZimu u našem vrtiću djeca odgojne skupine "Zečići" proučavala su na razne načine. Svojim likovnim radovima prikazali su koji odjevni predmeti su nam potrebni za zimu, kako pada snijeg, kako nastaje snjegović te na taj način učili o karakteristikama zime. Kako nam je bilo i što smo sve napravili pogledajte u našoj fotogaleriji.

Odgojiteljice: Darija i Katica

naslovnaBožićni blagdani najljepše su doba u godini kako odraslima, tako i djeci. Vrijeme pripreme za Božić nastojali smo ispuniti zajedništvom, radošću i suradnjom, a sve to kroz razne aktivnosti koje su djeci bile ponuđene. Izrađivale su se i ukrašavale čizmice, borići, zvijezde, snjegovići, kuglice, palile svijeće na adventskom vijencu, a sve to su pratili veseli zvuci božićnih pjesama. 

Odgojiteljice: Darija i Katica

© 2016 Dječji vrtić Bubamara. Sva prava pridržana. Designed by Georg