P5225229U srijedu, 22.05.2019. budući prvašići, zajedno sa svojim odgojiteljicama posjetili su školu. Djeca su prvo posjetila učenike 1.razreda kako bi vidjela svoju buduću učionicu a zatim i učenike 4. razreda u kojem su djecu dočekali budući učitelj Miroslav Rabađija te pedagoginja Katarina Švarbić. Učenici 4. razreda izveli su zanimljiv program, koji je završio zajedničkim plesom sve djece. Na kraju druženja, budući su prvašići imali  prilike upitati sve što ih zanima vezano uz školu.  Učenici i učitelj  zadovoljili su dječju znatiželju i strpljivo odgovorili na sva dječja pitanja.   Za ovu prigodu svako je dijete nacrtalo crtež kraj kojeg je zalijepilo prvo slovo svog imena. Crteže su djeca poklonila budućem učitelju. 

P4174927Svake godine povodom blagdana Uskrsa, djeca s velikim interesom ukrašavaju jaja različitim materijalima i tehnikama. Ove godine djeca skupine Zvjezdice imala su priliku upoznati tradicionalni način izrade pisanica. Svoje iskustvo ukrašavanja jaja, struganjem pomoću britve, djeci je prenijela mama Mirjana Fuček. Pisanice koje su izrađene na radionici bile su izložene na izboru za najljepšu i najorginalniju  "Vuzmenu košaricu" koja je održana 13.04 2019  u Koprivnici.

P4154905Dana 15.04.2019., u suradnji sa Osnovnom školom Ivan Lacković Croata Kalinovac te pedagoginjom škole i učiteljem budućih prvoškolaca provedeni su upisi djece u prvi razred. Tome su nazočile i odgojiteljice skupine Zvjezdice. 

Ovaj važan i upečatljiv dan za svakog budućeg školarca i njihove roditelje vjerojatno će im ostati u ugodnom i dugom sjećanju.

P3214817Dana 21.03.2019., dolazak Proljeća obilježili smo stihovima u kojima glavnu ulogu ima sunce koje će sve više grijati u ovom godišnjem dobu nego što je grijalo zimi. Uz stolne oznake s vjesnicima proljeća proveli smo igru koncentracije, pamćenja i brzog reagiranja "Promjene proljetnih ekipa". Za kraj ove teme ritmički smo pljeskanjem dlanovima izgovarali riječi na slogove koje su vezane uz proljeće.

Kao podrška osobama sa sindromom Down svi smo u vrtić došli u različitim čarapama te tako obilježili njihov dan.

naslovnaU srijedu, 31. 10.2018., povodom Svjetskog dana štednje djeca odgojne skupine Zvjezdice zajedno sa svojim odgojiteljicama posjetila su poslovnicu  Zagrebačke banke u Đurđevcu.

Posjet je bio vrlo poučan i zanimljiv. Djeca su imala priliku upoznati se s radom banke kroz neposredno iskustvo te su naučila  kako štedjeti i zašto je to važno.

Djeca su dobila i simbolične poklone kako bi im ovaj posjet ostao u što ljepšem sjećanju.

© 2016 Dječji vrtić Bubamara. Sva prava pridržana. Designed by Georg