naslovnaRedovito bavljenje nekom tjelesnom aktivnosti ili sportom sigurno će utjecati na dobro zdravlje cijelog tijela, ne samo na tjelesno zdravlje nego i na psihičko. To dobro znaju djeca odgojne skupine Sovice koja su kroz cijeli tjedan bila aktivna. Naučili smo da je bitno dobro se zagrijati da ne bi došlo do ozljede pa smo svako jutro izvodili vježbe oblikovanja i istezanja. Kakve smo sve poligone imali pogledajte u našoj fotogaleriji.

Odgojiteljice: Darija i Jasna

 

ljeto 1 naslovnaBliži se dolazak ljeta, vrućih dana u kojima tražimo osvježenje u vodi, kupanju, sladoledu. Prilagođavamo i odijevanje ljetnim temperaturama te češće provodimo aktivnosti na otvorenom. Tijekom ljeta pojačano brinemo i o našim biljkama koje trebamo više i učestalije zalijevati. Proveli smo niz aktivnosti kao uvod u dolazak ljeta i ljetnih vrućina.

Odgojiteljice: Jasna i Darija

 

naslovnaMajčin dan je praznik u čast majki i majčinstva i obilježava se svake godine druge nedjelje u mjesecu svibnju. Djeca su prethodnih dana izrađivala poklon iznenađenja za svoje mame. Strpljivo. uporno i s puno ljubavi svako je dijete izradilo narukvicu od slanog tijesta koju smo upakirali u odgovarajuću ukrasnu kutiju. Uz poklon iznenađenja, poljubac i tople riječi "Sretan ti majčin dan" djeca su razveselila svoje mame. 

Odgojiteljice: Jasna i Darija

 

naslovnaDjeca se raduju proljeću jer toplije vrijeme omogućuje djeci duži boravak u igrama na otvorenom. Djeca svakodnevno otkrivaju i doživljavaju proljetne čarolije; cvijeće u travi, voćke u cvatu,povratak ptica selica, cvrkut ptica, dugu nakon kiše.. Mnoštvo predivnih motiva koji okružuju djecu u proljeće idealni su poticaji za različite vrste aktivnosti. 

Odgojiteljice: Jasna i Darija

sovice 14 naslovnicaDolazak Uskrsa u našoj skupini obilježili smo prigodnim aktivnostima s djecom. Pripremali smo se za nadolazeće blagdane ukrašavanjem pisanica i izradom ukrasa za stvaranje blagdanskog ozračja u vrtiću. 

Odgojiteljice: Darija i Jasna

© 2016 Dječji vrtić Bubamara. Sva prava pridržana. Designed by Georg