naslovnaRazdoblje fašnika proizlazi iz drevnih vjerovanja da ljudi s određenim ritualima mogu utjecati na prirodu i razvoj događaja. Usvajanje znanja o značenju maskiranja i maškara realizirali smo u vidu razgovora sa slikovnim materijalima doznavši kako fašnik znači da želimo biti netko drugi, da sa svojim maskama tjeramo zle sile i zimu te želimo da dođe proljeće i bude bogata i rodna godina.

Saznali smo u što će se tko maskirati, radili na uređenju naših prostora na temu maškara.

Prakticirali smo timski rad kroz igre u paru, postizanje kompromisnih rješenja (rezanje traka od krep papira po ravnoj liniji, izrada maski od kartonskih tanjura).

Usavršavali finu motoriku, snalažljivost, spretnost ( presavijanje trakica od krep papira u nastanak ukrasnih lanaca).

Glazbeno-plesne minute proveli smo slušajući pjesme o fašniku ( klaun Čupko ).

Proveli smo modeliranje i bojanje vodenim bojama ( maskice od glinamola ).

Crtanjem na temu "Da mi je biti..." u kojem djeca navode: vanzemaljac, spajdermen, cvijet, anđeo, pčela, mušketir, nogometaš... zaokružili smo sklop aktivnosti skupine Jagodice u ovogodišnjoj pripremi za veseli fašenk u vrtiću. 

Odgojiteljice Katica i Željka 

valentinovo 5 naslovna.jpeg"Upoznajmo se uvijek s osmijehom, jer osmijeh je početak ljubavi"
                                                                                           Majka Tereza

U odgojno-obrazovnoj skupini "Jagodice" prevladavala je tematika ljubavi, dobrih dijela, i prijateljstva. Kroz mnoge sadržaje i aktivnosti usmjerene na razvoj socio-emocionalnih vještina, govora ( stihovi. Veljača, slikovnica "Zaljubljeni vuk"), preciznosti (izrada licitarskog srca, koje smo ukrasili dječjim izjavama o ljubavi), fine motorike, matematičkih pojmova (veće i manje srce), "Jagodice" su obilježile Valentinovo.
U razgovoru smo uvidjeli da postoje različite vrste ljubavi( majčinska, prijateljska...), ali smo se složili oko jednog- ljubav nas pokreće.

Odgajatelji: Željka i Katica

WhatsApp Image 2023 02 06 at 09.28.53.jpegDruštvene igre pružaju mnoge prednosti u području razvoja i odrastanja. U igri puno komuniciramo, pričamo, dajemo savjete jedni drugima, na taj način djeca vježbaju verbalno i emocionalno izražavanje. Usvajaju nove riječi i pojmove čime proširuju vokabular i također, uče slušati druge i prihvaćati tuđe ideje i mišljenja.

Društvene igre aktiviraju niz mentalnih procesa, a učestalim igranjem igara skraćuje se brzina kojom mozak procesuira informacije.

Društvene igre osim što su zabavne one su i edukativne. Djeca će kroz igru usvajati nova znanja i vještine koje će u budućnosti koristiti,

to su: - kako se nositi sa situacijom kad nismo pobjednici

-kako kooperativnom igrom stići do cilja

-upoznati će se s timskim radom

- učiti će se strpljenju i razumijevanju, te osobine su od velike važnosti za razvoj socijalnih vještina. 

Odgajateljice: Željka i Katica 

naslovnaPovodom prošlogodišnjeg Dana štednje u skupini "Jagodice" oformljena je štedna kasica koju smo nazvali Mišica. Djeca su vrijedno štedjela tijekom razdoblja važećeg za hrvatsku valutu, a kada je došlo vrijeme za novu valutu, Mišicu smo otvorili, izbrojili ušteđevinu te nakon unaprijed dogovorene suradnje s roditeljima i trgovinom krenuli u kupovinu. Ukupan iznos bio je četrdeset kuna i pedeset i pet lipa. U trgovini smo razmotrili što nam za taj iznos mogu ponuditi pa smo odlučili kupiti svakom djetetu lizalicu i pakete grickalica uvaživši dječje želje.

Upoznavali smo izgled i nazive nove valute te crtali eure i cente. 

Odgojiteljice Katica i Željka

© 2016 Dječji vrtić Bubamara. Sva prava pridržana. Designed by Georg