naslovnaPijesak je jedan od vrlo korisnih prirodnih materijala s kojima dijete razvija svoje potencijale .Djeluje na fizički razvoj, razvoj kreativnosti, socijalnih vještina.
Poboljšava spretnost u nošenju, prelijevanju, miješenju, naporu kod prenošenja tereta ili prelijevanja, koordinaciji pokreta, ravnoteže.
Proširuje dječju maštu, pomaže kod izražavanja emocija, djeluje umirujuće, opuštajuće, otpušta negativne emocije.
Razvija koncentraciju i pažnju, gradi imunitet.
U našem novom postavljenom pješčaniku igre su protjecale u vedrom i inspirativnom ozračju svih naših odgojno-obrazovnih skupina, a buduće aktivnosti u njemu obogaćivati ćemo s dodatnim idejama i materijalima.
Ujedno smo toga dana, 21.06.2023. obilježili dolazak novog godišnjeg doba ljeta izradom osvježavajućih ljetnih motiva.

Odgojiteljice Katica i Željka

 

WhatsApp Slika 2023 06 29 u 12.47.22 2Boravak djece na otvorenom dio je svakodnevnih aktivnosti u vrtiću, a s dolaskom lijepog vremena sve više vremena provodimo na igralištu. Nestrukturirana i slobodna igra je jako važna kao i igranje u prirodi na svježem zraku. Osim što je zabavno, provođenje slobodnog vremena na svježem zraku ima mnoge fizičke, mentalne i društvene dobrobiti. Boravak vani je isto tako vrlo važan zbog unosa dovoljne količine vitamina D u organizam koji utječe na imunitet i zdravlje vašeg djeteta.

Odgojitelji: Željka i Katica

 

naslovnaSkupina "Jagodice" razveselila je svoje majke izradom vaze s cvijetom koja je, naizgled vrlo jednostavna, ipak iziskivala puno truda i spretnosti. Aktivnost je sadržavala četiri etape izrade:
- izrezivanje po kružnoj liniji ( ali škare baš i nisu slušale kuda treba ići )
- omatanje kartonske rolice ( rola se kotrljala malo lijevo, malo desno )
- omatanje drvenog štapića s uskim kolaž-trakama ( trakice su bježale od prstića )
-ljepljenje latice jednog kraja preko drugog s određenim centriranjem glavice na štapić tako da se vidi žuto ( to je bio poseban izazov)
I usprkos svim zadacima u izradi uz puno volje, truda i misli usmjerenih na najdražu osobu, uspjeli smo !

Odgojiteljice Katica i Željka

 

WhatsApp Slika 2023 05 14 u 09.01.19U skupini "Jagodice" velike su pripreme za "Prkačijadu". Ove godine vrtić u spravljanju prkača predstavljaju Fran M. i David P. Kako smo mijesili, pekli i ukrašavali prkače pogledajte na fotografijama.

 

WhatsApp Slika 2023 04 21 u 12.52.21 10Suradnja roditelja i vrtića ostvarena je i putem posjeta roditeljskom domu. Vrijeme predviđeno za boravak na zraku proveli smo u igri, zajedničkom druženju, čašćenju i fotografiranju kod Franke Špoljarić - polaznice odgojno-obrazovne skupine "Jagodice".

Odgojitelji: Željka i Katica

© 2016 Dječji vrtić Bubamara. Sva prava pridržana. Designed by Georg