Naslovna fo9tografijaSkupina Tigrići su kroz mjesec lipanj radili puno likovnih aktivnosti, jedna od njih je izrada kornjača. Bili su nam potrebni: kist, papirnati tanjuri, zelena tempera. Nastalim radovima ukrasili smo hodnik vrtića. Pogledajte kako je to izgledalo u našoj skupini...

Odgajateljice Andreja i Tanja

 

Naslovna fotografijaIgra tijestom kod djece izaziva taktilni i vizualni podražaj, djeluje umirujuće, odlična je za finu motoriku te potiče dječji govor.

Djeci iz odgojne skupine Tigrići u igri tijestom pridružila su se i djeca iz drugih odgojno- obrazovnih skupina te su nastale kreacije od tijesta koje su djeca kasnije obojila vodenim bojama i tim kreacijama ukrasila prostore hodnika vrtića.

Odgojiteljice Tanja i Andreja 

 

Naslovna fotografijaIzražavanje oblikovanjem je vrlo blisko djeci. U prvom susretu s plastelinom djeca pokazuju veliki interes za materijal. Taktilnim iskustvom (opipom) djeca istražuju njegova osnovna svojstva (meko i podatno, glatko).
Modelirajući plastelinom djeca neposredno otkrivaju kakve sve načine oblikovanja omogućuju svojstva tog materijala. Pronalaze različite elemente i načine njihova sastavljanja što potiče njihovu kreativnost, maštu i finu motoriku prstiju. Mala djeca u početku manipuliraju materijalom, no s vremenom se u igri plastelinom pospješuje socijalizacija, komunikacija, dijeljenje i suradnja među djecom.

Odgojiteljice Tanja i Andreja

 

Naslovna fotografijaDjeca odgojne skupine Tigrići izradila su cvjetnu livadu vježbajući finu motoriku. Za početak su svojim prstićima trgali komadiće krep papira. Komadiće papira koje su potrgali djeca su ljepila ljepilom na hamer papir te su na kraju izradili prekrasnu cvjetnu livadu kojom su ukrasili prostor svoje sobe. 

Odgojiteljice Tanja i Andreja

 

Naslovna slikaMajčin dan obilježava se svake godine, drugu nedjelju u mjesecu svibnju. Aktivnosti tijkom cijelog tjedna su bile posvećene mami. Djeca su slušala pjesmice i priče o mami, oponašali su mame u svakodnevnim situacijama, te su se izražavali kroz razne likovne aktivnosti. Mama je djeci bitna svaki dan, a ne samo na taj dan, zato su se Tigrići posebno potrudili iznenaditi svoje najvoljenije biće na svijetu, mamu, lijepim cvijetom kao zahvalu za sve što drage mame rade za njih.

Odgojiteljice Tanja i Andreja

 

© 2016 Dječji vrtić Bubamara. Sva prava pridržana. Designed by Georg