P3224832Svi znamo da je oko 70% Zemljine površine pokriveno vodom. A znate li da je 96% vode slano, a samo 4% slatke vode? Od tih 4% slatkih voda dostupan je samo mali dio koji se može koristiti za svakodnevne potrebe.

Aktivnosti vezane uz vodu u vrtiću provode se od djetetovog prvog dolaska u jaslice do polaska u školu. Već kod pranja ruku djecu se uči da nakon pranja ruku zatvore slavinu. Kod pranja zubi potiče ih se da se koriste čašama kako voda ne bi tekla nepotrebno.

Mrkvići su obilježili dan voda uz eksperimentiranje vodom. Uz razne plastične posudice, čaše i ostale predmete djeca su istraživala i neposrednim iskustvom u igri s vodom dolazila do zanimljivih spoznaja.

IMG 20190321 102807Proljeće je jedno od najljepših godišnjih doba. U proljeće se priroda budi, neke od životinja prestaju spavati zimski san, lastavice nam se vraćaju, a i ljudi su veseliji. To je predivno razdoblje za djecu kako bi istraživali svijet koji ih okružuje. 

Mrkvići su pozdravili dolazak proljeća kroz razne plesne pokrete i uz vesele dječje pjesmice.

IMG 20190321 103750U skupini Mrkvići obilježen je Svjetski dan osoba s Down sindromom. Djeca i odgojiteljice obukli su različite čarape u svrhu osvješćivanja različitosti te na taj način doprinijeli globalnom cilju ovog dana: boljoj integraciji osoba s Down sindromom u našem društvu. 

P3074786Nakon duge i hladne zime priroda je napokon otvorila svoje uspavane oči. Proljeće se tihim koracima ušuljalo u naše selo, a tople zrake sunca mame van prve vjesnike proljeća, raspjevane ptičice ali i vrijedne Mrkviće. Tako su Mrkvići zasukali svoje rukave i prionuli poslu. Vesele boje i zaigrane ručice Mrkvića izradile su "Veselu livadu" koja krasi našu garderobu. 

P3084791Kao dio odgoja za ljudska prava i demokratsko građanstvo, od najmanjih nogu, a u skladu s razvojnim mogućnostima djece, razvijamo svijest o važnosti svake, pa i rodne ravnopravnosti. Mrkvići su Dan žena obilježiti izradom " Čestitke s cvijetom" koje će pokloniti svojim majkama, bakama i drugim dragim ženama. 

© 2016 Dječji vrtić Bubamara. Sva prava pridržana. Designed by Georg