DSC01312Kao i svake godine u mjesecu veljači u našoj skupini, sve je šareno, razigrano, puno smijeha, veselja i plesa. To je vrijeme maškara, vrijeme kada pomoću različitih maski postajemo netko drugi. Djeca su kroz tjedan izrađivala različite maske kojima smo uredili prostor naše sobe i hodnika. U utorak 13.veljače djeca su došla kostimirana u omiljene likove i zajedno s djecom ostalih skupina provela dan uz ples i zabavu.

Odgojiteljice: Jelena i Jasna

 

DSC01365Povodom Valentinova u skupini su provedene pomno odabrane i osmišljene aktivnosti s ciljem poticanja djece na iskazivanje ljubavi prema prijateljima, Kroz zajedničke igre, pjesmu i ples istaknuli smo naše zajedništvo, prijateljstvo i osjećaj pripadnosti. 14. veljače na blagdan Valentinova u skupini smo organizirali međusobno darivanje djece u suradnji s našim roditeljima. 

Odgojiteljice : Jasna i Jelena

 

SAM 0409Zima je ove godine razveselila snježnim pahuljama i omogućila djeci radost uživanja u snježnom pokrivaču. Djeca su s veseljem gledala svaku novu pahulju i snježni pokrivač koji je svakom pahuljom postajao sve veći. Boravak na zraku djeca su provodila u hodanju, kotrljanju, bacanju po snijegu, grudanju, izradi snjegovića uz puno smijeha i dobrog raspoloženja. Dio zimske idile odlučili smo prenijeti i u našu sobu. Djeca su raznim likovnim tehnikama izrađivala pahulje, snjegoviće, zimsku odjeću, kućice za ptice. Čitali smo priče, slušali pjesme i stihove o zimi. U istraživačkim aktivnostima koristili smo povećala za promatranje pahulja te izrađivali umjetni snijeg pomoću sode bikarbone i regeneratora za kosu.

Odgojiteljice. Jasna i Jelena

SAM 0203Centar građenja i konstruiranja u našoj skupini zauzima veliki prostor. Po dolasku u vrtić i u vremenu slobodnih igara kroz taj centar prođu sva djeca. U centru istovremeno boravi po nekoliko djece koja tada razmjenjuju svoje ideje, dogovaraju se, planiraju, zajednički rješavaju probleme, surađuju, pomažu jedni drugima te na taj način razvijaju svoje socijalne vještine. Svi materijali koje djeca koriste prilikom građenja i konstruiranja, potiču dječju maštu i kreativnost u ostvarivanju planiranih zamisli i ideja. Kada djeca uspješno izgrade zamišljeno, osjećaju zadovoljstvo i radost što pridonosi rastu njihovog samopouzdanja te stvaranju pozitivne slike o sebi.

Odgojiteljice: Jasna i Jelena

© 2016 Dječji vrtić Bubamara. Sva prava pridržana. Designed by Georg